Passionen som blev en affärsidé

 

Det var en gång en chokladtokig formgivare, som var dag vred och vände på logotyper, formgav broschyrer och tidningar i sin ateljé i en av Stockholms nordvästra förorter.

Formgivaren gav alltid sina kunder chokladpraliner med extra hög kakaohalt i julklapp. Men det var svårt att skicka till kunderna som höll till på andra orter. Pralinerna gick sönder i postens hantering.

– Hm... tänkte formgivaren. Jag ska designa en förpackning som går att skicka med post och som gör att pralinerna kommer fram hela och fina, utropade formgivaren.

Sagt och gjort, formgivaren satte sig och klurade ut en bra förpackning som dels bevarade pralinernas ursprungliga form men även gick att kombinera med olika utseenden. Allt för att askarna  skulle passa olika tillfällen i livet och på året.

När allt var klart funderade formgivaren över ett passande namn på verksamheten…
–  Alla blir ju glada av choklad och med ens hade hon även kommit på namnet på sin nya affärsidé – Choglad.

För vem blir inte glad av god choklad?

 

 

Choglad – presenter med omtanke

 

Choglad startade 2007 med missionen: ”Att få ge bort goda chokladpraliner i små fina askar, det är lycka. Och att få ta emot dem är ännu större lycka. Det här är den perfekta presenten när du vill göra någon riktigt choglad.”

Nu tio år senare, utvecklar vi sortimentet till att innehålla flera olika typer av presenter, de som går att äta men även de som skänker trygghet, lycka, glitter och glamor. Grundidén är att presenterna ska ge mottagaren glädje och en stor portion omtanke.

 

Hur märks omtanken?

Till varje present handtextar vi ditt personliga meddelande till mottagaren. Antingen direkt på chokladaskens etikett eller på ett kort som du beställer till någon av de andra presenterna. Vi paketerar presenten fint med silkespapper. Önskar du få presenten inslagen så går det att beställa utan extra kostnad.

Vi handtextar adressetiketten och sätter på frimärken på paketet. Allt signalerar extra omsorg och omtanke något som mottagaren märker och blir extra glad över.